EN

Černobílé idoly 2

Aleš Cibulka


Aleš Cibulka o černobílých idolech podruhé!
Cibulkovy čtivé a informacemi nabité medailony herců a hereček v oblíbených kalendářích se pro pamětnické milovníky hvězd stříbrného plátna staly sběratelskou vášní.Kniha Černobílé idoly i jiní 2 navazuje na svou předchůdkyni a v první části sdružuje většinu těch nejzajímavějších textů z Cibulkových kalendářů pro filmové i televizní pamětníky, tentokrát z let 2011 a 2012.

Detailní informace

Žánr osobnosti
film
Číslo dílu 2
Jazyk čeština
Počet stran 176
EAN 9788074040917
Datum vydání 16.04.2012
Věk od 15
Formát 166x239 mm
Nakladatelství EDICE ČT
Hmotnost 0,583
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Cibulkovy čtivé a informacemi nabité medailony herců a hereček v oblíbených kalendářích se pro pamětnické milovníky hvězd stříbrného plátna staly sběratelskou vášní.

Kniha Černobílé idoly i jiní 2 navazuje na svou předchůdkyni a v první části sdružuje většinu těch nejzajímavějších textů z Cibulkových kalendářů pro filmové i televizní pamětníky, tentokrát z let 2011 a 2012. Navíc se objevují i ti, na které se rádo zapomíná, protože se jim shodou okolností a náhod nedostalo životní role, se kterou by byli spojováni – matinky, tety, komorníci, služtičky i filmoví benjamínci. Navíc je možné nahlédnout do dobových scénářů několika slavných filmů, jako je Kristian nebo Pohádka máje.

Ve druhé části se autor opět pustil do pátrání po zapomenutých nebo neobjasněných osudech – a tentokrát byly dámy vystřídány a prostor dostali pánové.

Autor odhaluje, jak se vyvíjel osud režiséra Františka Čápa po jeho odjezdu do Slovinska. Vypátral současné umělecké pokračovatele sourozenců Blahníkových – malých raubířů Tondy a Vaška z filmu Nebe a dudy. A navíc poprvé zveřejňuje celý svůj unikátní rozhovor s hercem Wilémem Prunerem před jeho úmrtím v roce 2009.

Celé povídání provází množství reprodukcí dobových dokumentů a samozřejmostí je rozsáhlý fotografický doprovod.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Černobílé idoly"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Aleš Cibulka

Aleš Cibulka

Aleš Cibulka (* 1977) je televizní a rozhlasový moderátor. V roce 2016 se stal v anketě Týtý třetím nejoblíbenějším průvodcem zábavných pořadů. Patnáct let působil v České televizi, pět let pak v TV Barrandov. Od roku 2000 moderuje na vlnách Českého rozhlasu Dvojka (talk show Tobogan). Každý rok vychází Cibulkův kalendář pro pamětníky, už čtvrtého dílu se dočkala jeho publikace Černobílé idoly, knih o Nataše Gollové se prodalo více než 180 000 kusů.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM