EN

Jan Vojáček: Umění nemoci

Jan Vojáček, Věra Keilová


Co nám sděluje nemoc a jak znovu nalézt zdraví? Od autora bestselleru Umění být zdráv.
I lékaře někdy dostihne nemoc – v případě Jana Vojáčka šlo o banální virózu, přesto si kvůli ní začal opět klást různé otázky. Co pro naše tělo znamená nemoc a jaké poučení si z ní vzít? Pokud jste často nemocní, sužují vás chronické potíže nebo se jen „necítíte dobře“, je na čase změnit přístup. Oblíbený představitel funkční medicíny nenabízí zázračná řešení, ale nové myšlenkové nastavení: Každý můžeme podpořit své zdraví a kvalitu života, i když jsme v těžké výchozí situaci.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 232
EAN 9788026444244
Datum vydání 23.03.2023
Věk od 14
Formát 145x205 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,327
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

I lékaře někdy dostihne nemoc – v případě Jana Vojáčka šlo o banální virózu, přesto si kvůli ní začal opět klást různé otázky.

Co pro naše tělo znamená nemoc a jaké poučení si z ní vzít? Pokud jste často nemocní, sužují vás chronické potíže nebo se jen „necítíte dobře“, je na čase změnit přístup. Oblíbený představitel funkční medicíny nenabízí zázračná řešení, ale nové myšlenkové nastavení: Každý můžeme podpořit své zdraví a kvalitu života, i když jsme v těžké výchozí situaci.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Hana Kristínová
Umění nemoci je má první kniha od tohoto autora a musím říct, že je to velice zajímavá publikace na zamyšlení. Jan Vojáček v knize rozebírá pojetí zdraví a nemoci z pohledu funkční medicíny. Ukazuje nám, jak k nemoci i zdraví přistupovat, jak se s nemocí popasovat a jaký pro nás může mít přínos, co nám tím tělo říká. Byla jsem na knihu zvědavá, naplnila má očekávání, jediné co mě rušilo bylo, že místy mi text přišel jako odborný a musela jsem se vracet, abych porozuměla tomu, co nám chtěl autor říci. Knihu doporučuji, hodně mi dala a ukázala mi zase jiný pohled na toto téma. Děkuji.
Magda Závodná
Kniha Umění nemoci je první, kterou jsem od propagátora funkční medicíny Honzy Vojáčka četla a musím říct, ze mi prostě sedla a utvrdila v tom, že věci které se člověku dějí, mají svůj důvod. Když jsme zdraví, tak neuvažujeme moc o tom, že se může něco změnit a to třeba napořád. A když ta změna přijde, tak se stane hodně věci, které musí člověk pochopit a naučit se s tou změnou žít. Změna přístupu ke svému zdraví ale i k nemoci je klíčová a je mi jasné, že už to, jak svoje nastavení změnit je náročné a to je právě ta cesta, která nás může posunout hodně dopředu. A tato kniha právě muže ukázat směr, kterým se vydat. Já osobně, když řeším zdravotní trable, tak v kombinaci východní a západní medicíny. Na svoji lékařku, která mě má v péči, nedám dopustit, ale stejně tak nedám dopustit na moji akupunkturistku, lektorku jógy, lektorku cvičení qigung a dvě moje úžasné “čarodějky” celostní medicíny. Tímto postem jim chci poděkovat a říct, jak moc jsem jim vděčná!

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jan Vojáček

Jan Vojáček

Jan Vojáček je klasicky vystudovaný lékař, jehož životním i pracovním posláním se stalo hledání cest ke zdraví. Je průvodcem lidí na cestě k poznání zákonitostí vzniku nemocí a jejich předcházení. To vše v souladu s nejnovějšími vědeckými objevy a principy fungování lidského organismu. Jan Vojáček vytváří most mezi klasickou medicínou a medicínou personalizovanou. I proto se stal certifikovaným praktikem funkční medicíny, která mění pohled a přístup k chronickým onemocněním. Ve svém bestselleru Umění být zdráv klade otázky v dnešní době nadmíru aktuální.
Zobrazit profil autora

Recenze

knihyavylety.cz - Nemoc ne jako nepřítel

„Knihu Umění nemoc bych doporučila čtenářům, které zajímá jiný pohled na zdraví a nemoc a kteří chtějí převzít zodpovědnost za vlastní život. S většinou názorů autora souhlasím a kniha mi pomohla uvědomit si, jak sama nemoci vnímám a jak můžu svůj přístup změnit. Příběhy pacientů v druhé části mě zaujaly a v některých pasážích jsem se i poznala. “
NAPIŠTE NÁM